Kamarai tagok figyelmébe

Tisztelt Agrárgazdasági Kamarai Tag!

2017. november 3-án lesz a kamarai küldöttválasztás, melyen két listára lehet szavazni. Az egyik listát a MAGOSZ állította, a másikat pedig a MOSZ, amelyet a megyei tagszervezete képvisel. A listákon 90-90 személy neve szerepel, akiket a két szervezet állított össze, és csak a listára lehet szavazni, nem a személyekre. Ezt a választási formát mi nagyon rossznak tartjuk, mert a normális az lenne, ha kis körzetekben, a helyi kamarai tagok választanák meg a megyei küldötteiket részközgyűlésen. A kamarai törvény előírja, hogy közgyűlést kell tartani, ami jelen választási szabályban nem jelenik meg.

A Csongrád megyei Mezőgazdasági Szövetség önkéntes tagsággal működik, feladatunk az érdekek védelme, képviselete, valamint az összefogás erősítése. Munkánk során véleményt mondunk a gazdaságainkat érintő jogszabályokról, szervezzük a közös fellépés érdekében a beszerző-értékesítő szövetkezeteket, konzorciumokat, melyekkel jelentős eredményeket tudunk elérni a tagjaink javára. Szakmai közösségeket működtetünk, ahol egymást segítjük a gazdálkodás során felmerült problémák megoldásában. Rendszeresen oktatásokat szervezünk, hogy lehetőleg mindenki naprakész információk birtokában legyen.

Az egyesületünk teljesen politikamentes, mert mindenkinek saját meggyőződése, hogy milyen pártot támogat; tagjaink ezért is tudnak jól együtt dolgozni.

Elvárjuk, hogy az Agrárgazdasági Kamara is politikailag semleges legyen, mert aki tagja, az egyenlő megítélés alá kell, hogy essen.

Kérjük, ha elmegy szavazni, akkor a MOSZ listát jelölje meg, és mi mindent megteszünk, hogy az Agrárgazdasági kamara minden tagja érdekében végezze munkáját.

Küzdünk, hogy ne legyen kötelező tagság, mert más gazdasági kamaráknál sem kötelező. Ehhez törvényt kell módosítani. Amíg ez nem valósul meg, addig mindent megteszünk, hogy megváltozzon a kamarai választási rendszer és valós területi képviselet jöjjön létre.

Valós szolgáltató, érdekegyeztető, köztestületté váljon, és mindent a tagjai érdekében tegyen, mind a mezőgazdálkodók, mind a mezőgazdasági termék és élelmiszer kereskedők, mind az élelmiszer-feldolgozók érdekében. Törekedni fogunk arra, hogy a befizetett tagdíj nagyobb része a megyében maradjon, és itt fordítódjon oktatásokra, különböző projektekre, fejlesztésekre, információ szerzésre. A falugazdászok megbecsültségét növelnénk, és általuk nagyobb segítséget kapnának a tagok.

Szeged, 2017. október 13.

Stadler Ferenc ügyvezető                                                        Sipos Elek elnök

MEZŐGAZDASÁGI TÁRSASÁGOK, SZÖVETKEZETEK, VÁLLALKOZÓK CSONGRÁD MEGYEI ÉRDEKVÉDELMI SZÖVETSÉGE
6726 Szeged, Alsó kikötő sor 11/D.
6701 Szeged, Pf.: 502.
62/484-384
Számla számunk: 11606002-00602600-06000000
E-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Nincs új esemény

Partnerek

 

AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁSHOZ HOZZÁFÉRÉS BIZTOSÍTÁSA RUZSA, ÖTTÖMÖS ÉS ZÁKÁNYSZÉK TELEPÜLÉSEKEN (EFOP-3.7.3-16-2017-00203) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loader

Látogatók

Oldalainkat 22 vendég és 0 tag böngészi