Öttömösi Fiatalok Szövetsége

Öttömösi Fiatalok Szövetsége

Elérhetőség:

6784 Öttömös, Ruzsai utca 2.

 

Az Öttömösi Fiatalok Szövetsége 1995 októberében alakult, közhasznú civil szervezetként. A megalapításának fő célja az volt, hogy a helyi fiatalok részt vállalhassanak a térség ifjúságának életében, szellemi és testi fejlődésében. E cél elérése érdekében kulturális, sport és egyéb más szabadidős programok szervezésében, és annak lebonyolításában is részt vesznek. A szervezet az öttömösi fiatalok összetartásáért alakult, hogy a közös programok, illetve azok szervezése még jobban megerősítse, összetartsa a falu kis közösséget.

Jelenleg közel 30 fővel dolgozik az egyesület, folyamatosan együttműködve az Öttömösi Önkormányzattal és a helyi önszerveződő csoportokkal. Az anyagi hátteret a minimális tagdíjbevétel, az Önkormányzat, valamint a helyi lakosok, vállalkozók támogatása képezi, ami szinte csak a nehézkes önfenntartáshoz elég. A településen szervezett ünnepségeken, bálokon minden esetben részt veszünk, és jelen vagyunk. A legfőbb projekt azonban az országosan ismert Spárgafesztivál, a szervezet fő segítségnyújtása.

Az egyesület minden évben önállóan szervezi meg az Ifjúsági- és sportnapot, amin nem csak a helyi, de a környékbeli települések fiataljai is részt vesznek. Az ÖFISZ nap mutatja meg igazán, hogy szervezet mért is jött létre. Évről évre egyre szélesebb körű programskálát próbálunk teremteni, amennyire a keret engedi, megpróbálunk lekötni minden korosztályt. A gyerekeknek különböző kézműves foglalkozásokat biztosítunk, például gyöngyfűzést, festést, rajzolást, arcfestést. A fiatalabb korosztályt már inkább a hangulat és a megmozdulás ereje hívja a rendezvényre. Az estig tartó mulatság összehívja a falu lakóit, legyenek fiatalok, vagy akár idősebbek. A Tűzoltó szertár előtt található kemencében a helyiek friss kaláccsal látják vendégül az ide látogatókat, a becsületkassza bevételét a kiadásokra fordítják.

A szervezet nemrégiben benyújtott egy pályázatot, amit meg is nyert. A nyereményből felszereléseket vásároltunk, amire nagy szükségünk volt már, mert ebben hiányt szenvedtünk.

Az egyesület fenntartása évről évre veszélybe kerül, az egyre nehezedő anyagi körülmények miatt, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az Öttömösi Fiatalok Szövetsége tovább működjön, ennek érdekében próbáljuk a továbbtanuló diákokat is bevonni a munkánkba, illetve a szabadidős és kulturális felszereltségünket bővíteni.

Partnerek

 

AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁSHOZ HOZZÁFÉRÉS BIZTOSÍTÁSA RUZSA, ÖTTÖMÖS ÉS ZÁKÁNYSZÉK TELEPÜLÉSEKEN (EFOP-3.7.3-16-2017-00203) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loader