Előételek

Főtt spárga

A megtisztított, sós-cukros vízben megfőzött szóló spárgát különböző hollandi mártásokkal, vajjal vagy egyéb mártással melegen tálaljuk, pirított kenyérrel együtt.

Spárga amerikai módra

50 dkg spárga, 25 dkg vaj, 4 tojás, 1 narancs leve, 2 kanál diónugátkrém.

20 dkg vajat a tojás sárgákkal, a nugátkrémmel, a narancslével vízgőzön habosra keverjük. A tűzről levéve belekeverjük a keményre felvert habot és az egészet a főtt spárgára öntjük. A maradék vajat megforrósítva ráöntjük, és forrón tálaljuk.

Spárga angolosan

A megtisztított szóló spárgát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és tűzálló tálba rakjuk, vajdarabkákat rakunk rá, átsütjük és forrón tálaljuk.

Spárga bajor módra

50 dkg spárga, 2 zsemle, 2-3 tojás, 1 húsleves kocka, 15 dkg vaj.

A tojásokat sózott tejbe keverjük, majd beletesszük a vékony szeletekre vágott zsemlét. 10 dkg vajat megforrósítunk, és a beáztatott zsemleszeletek egyik oldalát megsütjük, a maradék vajat hozzáadva, megsütjük a másik felét is. A húsleves kocka levében megfőzzük a megtisztított spárgát, világos rántással sűrítjük, és a tálba helyezett zsemlékre öntjük. Negyed óra állás után tálaljuk.

Spárga flamand módra

1 kg spárga, 8 dkg vaj, 3 főtt tojás, kevés petrezselyem zöld és só.

A megtisztított szóló spárgát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és tűzálló tálba rakjuk. Leöntjük a következő mártással: a kemény tojás sárgáját villával áttörjük. Vajat olvasztunk, és finomra vágott zöld petrezselyemmel elkeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, összekeverjük, és a spárgára öntjük, reszelt sajttal meghintve, középmeleg sütőben világosra sütjük.

Spárga firenzei módra

A megtisztított spárgabimbókat nem túl puhára főzzük, utána kis vajban világosbarnára pirítjuk, megsózzuk, meghintjük egy kis borssal és reszelt sajttal és vajban sült tükörtojásokkal tálaljuk.

Partnerek

 

AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁSHOZ HOZZÁFÉRÉS BIZTOSÍTÁSA RUZSA, ÖTTÖMÖS ÉS ZÁKÁNYSZÉK TELEPÜLÉSEKEN (EFOP-3.7.3-16-2017-00203) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loader