Előételek

Főtt spárga

A megtisztított, sós-cukros vízben megfőzött szóló spárgát különböző hollandi mártásokkal, vajjal vagy egyéb mártással melegen tálaljuk, pirított kenyérrel együtt.

Spárga amerikai módra

50 dkg spárga, 25 dkg vaj, 4 tojás, 1 narancs leve, 2 kanál diónugátkrém.

20 dkg vajat a tojás sárgákkal, a nugátkrémmel, a narancslével vízgőzön habosra keverjük. A tűzről levéve belekeverjük a keményre felvert habot és az egészet a főtt spárgára öntjük. A maradék vajat megforrósítva ráöntjük, és forrón tálaljuk.

Spárga angolosan

A megtisztított szóló spárgát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és tűzálló tálba rakjuk, vajdarabkákat rakunk rá, átsütjük és forrón tálaljuk.

Spárga bajor módra

50 dkg spárga, 2 zsemle, 2-3 tojás, 1 húsleves kocka, 15 dkg vaj.

A tojásokat sózott tejbe keverjük, majd beletesszük a vékony szeletekre vágott zsemlét. 10 dkg vajat megforrósítunk, és a beáztatott zsemleszeletek egyik oldalát megsütjük, a maradék vajat hozzáadva, megsütjük a másik felét is. A húsleves kocka levében megfőzzük a megtisztított spárgát, világos rántással sűrítjük, és a tálba helyezett zsemlékre öntjük. Negyed óra állás után tálaljuk.

Spárga flamand módra

1 kg spárga, 8 dkg vaj, 3 főtt tojás, kevés petrezselyem zöld és só.

A megtisztított szóló spárgát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és tűzálló tálba rakjuk. Leöntjük a következő mártással: a kemény tojás sárgáját villával áttörjük. Vajat olvasztunk, és finomra vágott zöld petrezselyemmel elkeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, összekeverjük, és a spárgára öntjük, reszelt sajttal meghintve, középmeleg sütőben világosra sütjük.

Spárga firenzei módra

A megtisztított spárgabimbókat nem túl puhára főzzük, utána kis vajban világosbarnára pirítjuk, megsózzuk, meghintjük egy kis borssal és reszelt sajttal és vajban sült tükörtojásokkal tálaljuk.

Partnerek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loader