Fejlesztések

ÖNKORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK

 

I. Tanyaközponti helyi termék piac kialakítása Öttömösön az 55. számú főút mentén 

Önkormányzatunk pályázati támogatást nyert a Széchenyi 2020 Program keretei között egy külterületi piac kiépítésének megvalósítására.

Támogató: Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága

A támogatott pályázat címe: Tanyaközponti helyi termék piac kialakítása Öttömösön az 55. számú főút mentén

A pályázat kódszáma: TOP-1.1.3-15-CS1-2016-00021

A támogatás összege: 34 994 696 Ft

Önerő összege: 235 138 Ft

A támogatás intenzitása: 99,33 %

A fejlesztés célja:
Helyi gazdaságfejlesztés hatékonyabb fellendítése érdekében, előzetes igényfelmérésre alapozva külterületi piac létesítésére szánta el magát az Önkormányzat. A helyi termelők számára ez jelent új piacszerzési lehetőségeket, alapozva ezt az 55-ös számú út forgalmára, a hamarosan megvalósuló kerékpárút létesítésére, valamint az ott átfutó Alföldi Kék-túra és zarándok útvonalakra. A belterületi helyi termelői piac bővítése, felújítása nem rejt magában olyan piacszerzési lehetőségeket, mint a külterületi, tanyaközponti, új piac létesítése.

A fejlesztés tervezett eredményei:
Tanyaközponti helyi termék piac kialakítása Öttömösön az 55. sz. főút mentén. A piactérhez kapcsolódóan vizesblokk és kiszolgáló raktárépület kialakítása. A területre parkoló készül az 55 –ös főút mentén a Tanyaközponti helyi termék piac kialakítása céljából. A Megállóhoz kapcsolódóan piactér kerül kialakításra. A piactér elárusító asztalokból és nyitott tetővel fedett elárusító helyekből áll. Az árusítóhelyek kiszolgálására raktárépület kerül kialakításra, amely falazott szerkezetű egyterű épület a végében egy vizesblokkal. Az épület teteje 30 fokos hajlásszögű cserepes lemezzel fedett. Az ereszmagassága 4,5 m. Az 55-ös út felől a vizesblokk bejárata előtt előtető készül. Az épület időszakos használatú, nem fűtött és fűtött teret (téliesítést) is tartalmaz, az épület nem tartalmaz huzamos tartózkodásra alkalmas helységet. A komplexum az 55-ös főút forgalmát és a helyi közösséget hivatott kiszolgálni. Vásárlási lehetőséget ad az úton közlekedő forgalomnak, hogy itt megpihenve megálljon és a helyi kistermelők, kézművesek által készített termelt árukat megvásárolja.

Partnerek

 

AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁSHOZ HOZZÁFÉRÉS BIZTOSÍTÁSA RUZSA, ÖTTÖMÖS ÉS ZÁKÁNYSZÉK TELEPÜLÉSEKEN (EFOP-3.7.3-16-2017-00203)