Öttömösi Földtulajdonosok Egyesületének Vadásztársasága

Öttömösi Földtulajdonosok Egyesületének Vadásztársasága

Elérhetőség:

Elnök: Bálint Zoltán Benő
Cím: 6784 Öttömös, Tanya 174.
Tel.: 30/487-68-40
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vadásztársaságunk 1997-ben alakult meg, a zákányszéki Nimród Vadásztársaságból kivált öttömösi földtulajdonnal rendelkező vadásztársakból.

Közel 3000 ha vadászterülettel rendelkezünk Öttömös község területén, zömében a Duna-Tisza-közi Homokhátságra jellemző gyenge minőségű futóhomok, közel fele erdőterülettel. Területünkön megtalálható vadászható vadfaj az apróvadak közül a fácán és a nyúl, nagyvadak közül főleg az őz, de már több mint egy évtizede honos a dámszarvas is. Átvonulnak, időnként itt időznek a gímszarvasok és a vaddisznók. Gondoskodunk a téli takarmányozásukról, sok vadetetőt építettünk itatókkal és szórókkal. Balesetvédelmi szempontból biztonságos magasleseink vannak. Területünkön nincs természetes vízfelület, a csatornák szárazak, ezért az utóbbi időben úgynevezett „dagonyázókat” is építettünk nagyvadak részére. Próbálkoztunk fácán és tőkésréce neveléssel is.

Minden évben vadászbálat rendezünk, vadászataink barátias, jó hangulatban zajlanak és közös ebéddel, beszélgetéssel fejeződnek be.

Tervezzük egy önálló vadászlak kialakítását olyan tanya megvásárlásával-átalakításával, amely a területünkön áthaladó Kék-túra útvonal mentén lenne. Ebben állandó jelleggel egy helységet alakítanánk ki a területre jellemző vadfajok bemutatásával a túrázók részére is. Célunk, hogy pályázat útján ugyanitt lehetőség lenne tisztálkodásra, rövid pihenőre is a túrázóknak.

Hittel és szívvel valljuk mi vadászok, hogy a vadat nemcsak nevelni, hanem óvni, szeretni kell, vigyázni kell természeti értékeinkre.

Partnerek

 

AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁSHOZ HOZZÁFÉRÉS BIZTOSÍTÁSA RUZSA, ÖTTÖMÖS ÉS ZÁKÁNYSZÉK TELEPÜLÉSEKEN (EFOP-3.7.3-16-2017-00203) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loader