English | Deutsch | Magyar |
2012. május 16. Mózes, Botond

Civil szervezetek
Főoldal
Hirdetmény
Intézmények
Közbeszerzés
Közérdekű adatok
Linkek
Önkormányzati választás 2010.
Önkormányzat
Rendezvények
Turisztika
Településünkről


Sikeres pályázat


Öttömös Község Önkormányzata 2011. évben sikeresen pályázott az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány „Közfoglalkoztatás-szervezők foglalkoztatásának támogatása” elnevezésű pályázatán.
Közfoglalkoztatás- szervező foglalkoztatásának támogatása Öttömösön

Öttömös Község Önkormányzata 2011. évben sikeresen pályázott az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány „Közfoglalkoztatás-szervezők foglalkoztatásának támogatása” elnevezésű pályázatán.

A pályázatban a támogatási igény: 659.130.-Ft összeg volt, mely 1 fő közfoglalkoztatás szervező alkalmazását tette lehetővé, 6 hónapon keresztül, 6 órában. A projekt a kiválasztott munkavállaló bérét és járulékait 100%-ban lefedezte. A projekt kezdő időpontja: 2011. április 1., tervezett záró időpontja 2011.09.30.

Az álláshely létrehozását az indokolta, hogy 2011. évtől kezdődően megújult a közfoglalkoztatás eddigi rendszere. Legfőbb cél az volt, hogy minél több munkára képes és kész aktív korú szociálisan rászoruló ember számára legyen biztosított a munkalehetőség. Ennek tükrében az Önkormányzat sokkal több álláskeresőt vont be a közfoglalkoztatásba, mint a korábbi években. Ez arányosan több adminisztrációs munkával is járt. Kis létszámú hivatal lévén nincs munkavállaló, aki a közfoglalkoztatással járó feladatokat elvégezné.

Korábban a település polgármestere látta el a közfoglalkoztatás irányítását, de az újabb ciklusban társadalmi megbízatásban látja el polgármesteri teendőit, nincs kapacitása a közfoglalkoztatás szervezésére.

A közfoglaltatásra igény van az önkormányzat és az álláskeresők részéről is.

Az önkormányzat részéről azért, mert közfeladatokat lát el, melyhez szükség van munkavállalókra, az álláskeresők részéről pedig azért, mert kevés a munkalehetőség, a legfőbb munkáltató az önkormányzat, és mert az új jogszabályi rendelkezés legalább évi 30 nap munkaviszonyhoz köti az álláskeresők szociális ellátását.

Öttömös, 2011. augusztus 22.

Zagyváné Dósa-Rácz Szilvia