Közfoglalkoztatás- szervező foglalkoztatásának támogatása Öttömösön

Öttömös Község Önkormányzata 2011. évben sikeresen pályázott az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány „Közfoglalkoztatás-szervezők foglalkoztatásának támogatása” elnevezésű pályázatán.

A pályázatban a támogatási igény: 659.130.-Ft összeg volt, mely 1 fő közfoglalkoztatás szervező alkalmazását tette lehetővé, 6 hónapon keresztül, 6 órában. A projekt a kiválasztott munkavállaló bérét és járulékait 100%-ban lefedezte. A projekt kezdő időpontja: 2011. április 1., tervezett záró időpontja 2011.09.30.

Az álláshely létrehozását az indokolta, hogy 2011. évtől kezdődően megújult a közfoglalkoztatás eddigi rendszere. Legfőbb cél az volt, hogy minél több munkára képes és kész aktív korú szociálisan rászoruló ember számára legyen biztosított a munkalehetőség. Ennek tükrében az Önkormányzat sokkal több álláskeresőt vont be a közfoglalkoztatásba, mint a korábbi években. Ez arányosan több adminisztrációs munkával is járt. Kis létszámú hivatal lévén nincs munkavállaló, aki a közfoglalkoztatással járó feladatokat elvégezné.

Korábban a település polgármestere látta el a közfoglalkoztatás irányítását, de az újabb ciklusban társadalmi megbízatásban látja el polgármesteri teendőit, nincs kapacitása a közfoglalkoztatás szervezésére.

A közfoglaltatásra igény van az önkormányzat és az álláskeresők részéről is.

Az önkormányzat részéről azért, mert közfeladatokat lát el, melyhez szükség van munkavállalókra, az álláskeresők részéről pedig azért, mert kevés a munkalehetőség, a legfőbb munkáltató az önkormányzat, és mert az új jogszabályi rendelkezés legalább évi 30 nap munkaviszonyhoz köti az álláskeresők szociális ellátását.

Öttömös, 2011. augusztus 22.

Zagyváné Dósa-Rácz Szilvia

Létrehozás dátuma: 2011. augusztus 22.
Utolsó módosítás dátuma: 2011. augusztus 22.