Közpark kialakítása Öttömös községben

Öttömös Község Önkormányzata 2009-ben pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program alapján az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és –fejlesztésre kiírt támogatásra. A pályázat kiírója 5 216 029 Ft támogatásban részesítette a benyújtott pályázatot, amelyhez az Önkormányzat 1 304 007 Ft sajáterőt biztosít. A fejlesztés egy közösségi park kialakítását célozta meg a volt Huszta-féle ház (Felszabadulás utca 8. szám) helyén.

A pályázat benyújtásának előzménye: 2008-ban a Csongrád Megyei Önkormányzat pályázati támogatásával elkészült a település központjának kialakítására vonatkozó komplex terv, amely Templomkerttől a Vízmű telepig nyúló egységes zöldfelület kialakítását tartalmazza. Az Önkormányzat célul tűzte ki, hogy a tervben elfogadottakat ütemezetten valósítja meg, mivel a megvalósításhoz szükséges pénzt nem tudná egyidőben biztosítani. Ennek az ütemezésnek lesz része ez a beruházás, amely során egy közpark kerül kialakításra a fenti területen. Kiválasztását jelentősen befolyásolta, hogy ezen a helyen egy több évtizede lakatlan, omladozó épület volt. Az épület egy „seb” volt a település szívében, amit be kellett gyógyítani, tartalommal és funkcióval kell megtölteni.

A beruházás célja, hogy a park kialakításával növekedjen a belterület zöldfelülete, amely egyben javítja a településképet is. A parkban lehetőség lesz a településen élők szabadidős programjainak szép környezetben való eltöltésére. Egy kisebb parkolóhely kialakításával a közeli intézményekhez érkezőknek nem a keskeny útpadkán kell majd parkolni.

A művelődési ház közvetlen szomszédságában lévő park kiváló lehetőséget biztosít a szabadtéri rendezvények kellemes környezetben történő lebonyolítására.

A park építése jelenleg folyamatban van.

Létrehozás dátuma: 2010. július 07.
Utolsó módosítás dátuma: 2010. július 07.