Korszerű játszótér épül az öttömösi általános iskolásoknak

Öttömös Község Önkormányzata 1 000 000 Ft pályázati támogatást nyert az általános iskola használatában lévő játszótér felújítására, korszerűsítésére. A pályázatot a Csongrád Megyei Közgyűlés Elnöke írta ki a közterületi játszótereken balesetveszély elhárítására, illetve az Európai Uniós normáknak megfelelő közterületi játszóterek kialakításának, fejlesztésének, átalakításának támogatására. Az Önkormányzat a támogatást 480 000 Ft-os saját forrással egészíti ki.

A közel 1,5 MFt-os összegből sor kerül a meglévő játékok felújítására, balesetmentessé tételére, illetve új játékok felállítására. A megújulás már nagyon időszerűvé vált, mivel a játszótér eszközei még a ’70-es években készültek a Magyar László Tsz műszaki dolgozóinak közreműködésével.

Az Önkormányzat a közelmúltban célul tűzte ki a játszóterek folyamatos felújítását.

2008-ban - szintén a Csongrád Megyei Önkormányzat támogatásával - az óvoda melletti közterületi játszótér korszerűsítésére és bővítésére került sor. Ezzel egyidőben az óvodai szülői munkaközösség összefogásával – az óvodások nagy örömére - az óvoda udvarán lévő játszótér újult meg, illetve az épületben galéria készült.

A „legújabb” játszóteret a gyereknapon vették birtokba a fiatalok, amely oktatási időn kívül is korlátlanul rendelkezésre áll majd kicsik és nagyok számára egyaránt.

Létrehozás dátuma: 2010. július 07.
Utolsó módosítás dátuma: 2010. szeptember 01.