English | Deutsch | Magyar |
2012. május 16. Mózes, Botond

Civil szervezetek
Főoldal
Hirdetmény
Intézmények
Közbeszerzés
Közérdekű adatok
Linkek
Önkormányzati választás 2010.
Önkormányzat
Rendezvények
Turisztika
Településünkről

Egyéb
Pumukli
2011.05.25 10:44
Szeretném megköszönni a Képviselő úrnak a korábban Éretlen néven intézett kérdésemre adott megtisztelő válaszát. Bizakodva várom kormányuk által tervezett Btk illetve szabálysértési törvénykönyv módosítást bízva abban, hogy a kellően megfontolt, határozott a kellő szigorságot tükröző jogrendszerrel szebbé és mindenki számára élhetőbb tudjuk tenni Országunkat. Biztosítva ezzel gyermekeink és unokáink esélyit ahhoz, hogy testileg, lelkileg, szellemileg teljes, "sérülés" mentes felnőtteké váljanak. További jó munkát kívánok Önnek képviselő Úr és Kormányának!
Tandari Róbert
2011.05.20 09:27
Tisztelt Uram! Köszönöm Önnek gondolatait, és megértem felháborodását az eset miatt. Engem is elborzaszt az a tény, hogy a gyermekeinknek ilyen szörnyűséget kell az utcán látniuk. Úgy vélem, hogy a jelenlegi magyar jogrendszer nem ad hatékony eszközöket a rendőrök kezébe, hogy az elvártnak megfelelően végezhessék a munkájukat. Így fordulhatnak elő olyan esetek, hogy nem tudnak mit kezdeni az olyan alakokkal szemben, akit a maga példája is említ. Ezért a Btk. módosításánál módosító javaslatként terjesztem elő a Botrányos részegség szabálysértésének visszaállítását, hogy a gyerekeinknek minél kevesebb ilyen esettel kelljen találkozniuk. Tisztelettel: Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő
Értetlen
2011.03.04 10:06
Tisztelt Nógrádi Zoltán! Elnézést kérek, ha nem ide kellene beírni gondolatomat, de próbálom minden hol megemlíteni, hát ha volna neki hatása az elkövetkezendő kormány által indított törvénymódosítások kapcsán! Amit levelemben szeretnék megemlíteni és véleményem szerint fontos dolog volna, hogy a korábban hatályban lévő Botrányos részegség szabálysértését vissza kellene állítani a Magyar jogszabályrendszerbe! Érthetetlenül állok olyan esetek kapcsán, amikor közterületeken hétköznap a gyerekekkel tartok az óvodába és előttünk fényes nappal fetreng összehányva, bepisilva az utcán egy férfi. Nem hajléktalan, egyszerűen csak gusztustalanra itta magát. Ezt onnan tudom, mert megkérdeztem, hogy rosszul van e hívjak e mentőt! Erre természetesen elmondta, hogy neki ugyan nem kell, mert azért még fel tud állni és akkor úgysem fogja elvinni. Továbbá, hogy inkább adjam már a kezébe a boros flakont, mert már nem tud elmászni érte. A gyerekeim persze megkérdezték mi a baja a bácsinak!!!??? A rendőrségtől kapott tájékoztatásban megtudtam, hogy a rendőrség ezekben az esetekben semmit nem tehet, esetleg hívhatja a mentőt, de ahogyan azt a rutinos ittas férfi is mondta, ha fel tud állni a mentő sem viszi el. A rendőrség hatásköre nem terjed ki jelenleg az ilyen esetekre és ha a jó szándék által vezérelve ennek ellenére felsegítik és el viszik a közterületről akkor pedig az állásukkal játszanak! Mert mint manapság sok mindenhez ehhez sincs joguk. Úgy látszik főképp ahhoz nincs, hogy rendet tartsanak az utcán! (és ne értse senki félre a levelem ezzel egyáltalán nem a rendőrséget szeretném felelősségre vonni, sokkal inkább a jogrendszert amiben élünk és ami alapján a rendőrségnek dolgoznia kell) Kérdezem én, ez a földön fetrengős viselkedési forma, hogyan illik bele az általánosan elfogadott együttélési normákba??? Régebben ha ilyen volt a rendőr feljelenthette az illetőt botrányos részegség miatt illetve ha szükségét látta előállíthatta amíg ki nem józanodik! Inkább a rendőrségen legyen mint az utcán fetrengjen a gyerekek szeme láttára, és talán legközelebb elgondolkozna, hogy mennyit bír a szervezete. Továbbá esetleg akit minden hét végén elő kellene állítani ilyen kapcsán azt kényszergyógykezelésre lehetne küldeni alkoholproblémái miatt. De persze lehet, hogy én látom rosszul a dolgokat! Tisztelt Polgármester Úr, Képviselő Úr ha szíveskedne ehhez kapcsolódóan véleményét megosztani ezen fórumon, nagyban megtisztelne! Üdv.: Egy több gyermekes Apuka!
Vendég
2010.09.28 20:52
Igen nagy figyelemmel és fegyelemmel olvastam ma Szögi Imre képviselőjelölt úr szórólapjának programját. Ami a legjobban felkeltette érdeklődésemet az óvodai nyitvatartási idő tervezete volt.Tudnék még neki ötleteket adni hetes, vagy esetleg hónapos óvodára. Még arra is, hogy az összes szolgáltató intézmény nyisson ki reggel hatkor és délután hatkor zárjon. Nem láttam egyszer sem még az óvoda környékén, és azt sem feltételezem, hogy ismerné az ott folyó munkát. Azt,hogy az óvodapedagógusok, dajkák mennyi plusz feladatot, rendezvényeket, kirándulásokat, pályázatok írását, lebonyolítását vállalják a gyermekekért a tárgyi és eszközfelszereltség javításáért, a korszerű nevelésért, oktatásért. No meg azt sem értem, hogy ebből a kampányból, ahol is "tölteléknek" nevezik a város pedagógus társadalmát is többek között, miért nem maradhat ki egy sikeres, innovatív, jól működő intézmény. Ajánlom, hogy tanulmányozza az óvodapedagógusok munkarendjével kapcsolatos rendelkezéseket, mert a hosszabb nyitva tartás mind a humánerőforrás, mind az energiafelhasználás szempontjából sem takarékos és kifizetődő. Remélem, hogy el jut hozzá ez a pár sor, persze csak akkor, ha néha esetleg érdeklődést mutat és megnézi a város honlapját, valamint kíváncsi rá, hogy mit írnak az emberek a fórumba.
Doug_53
2009.06.20 03:14
A hozzászólást kimoderáltuk
Doug_53
2009.06.20 03:13
A hozzászólást kimoderáltuk
Doug_53
2009.06.20 02:59
A hozzászólást kimoderáltuk
Doug_53
2009.06.20 02:54
A hozzászólást kimoderáltuk
Doug_53
2009.06.20 02:49
A hozzászólást kimoderáltuk
GYÓNI GÁBOR
2006.12.18 22:31
Tudja valaki, hogy mikor lesz Mórahalmon visszirányúsítva a kábelTV, hogy lehessen Internetszolgáltatást igénybevenni?
Berta Gyula
2006.12.09 23:23
Ide be lehet írni más témába nem tartozó dolgokat.