Vélemény kérése

Kérés a Térség Lakosságához!

A Homokháti járás polgármestereinek társulási tanácsa felelősen gondolkodik a térség egészségügyi alap- és szakellátásának jövőjéről. Tudomásul vesszük a változások szükségességét, azonban úgy gondoljuk, hogy a jövőbe mutató átalakítás a szolgáltatások színvonalának emelése kapcsán nyer értelmet.

Az orvosi ügyeleti rendszer átalakítása, s az Országos Mentőszolgálat által történő átvétele sok előnyt rejthet magában. Ezzel együtt Térségünk nagy tanyás jellege, a határmentiségünk, az élénk turisztikai forgalmunk, a migrációs nyomás különleges kockázatokat rejt magában. Az országosan egységes formában meghatározott új rend illeszkedése a térség sajátosságaihoz folyamatos kontrollt igényel.

A társulási tanács valamennyi polgármester tagja úgy döntött, hogy - ezen kontroll megvalósítása érdekében - kérjük arra a lakosságot, hogy az ügyeleti rendszer tapasztalataival kapcsolatban adjanak információt a polgármesteri hivataloknak. Számítunk a pozitív tapasztalatokra épp úgy, mint az esetleges nehézségekre, kapacitáshiányra. Ezen információkat összesítjük, melyeket szakemberekkel és a döntéshozókkal később megvitatunk majd az ágazati döntéshozók felé szándékozunk továbbítani. Amennyiben a térség sajátosságai változtatási szükségletet idéznek elő, azt tárgyalásos úton kívánjuk érvényesíteni.

Kérjük tisztelettel, hogy az ügyeleti ellátás kapcsán szerzett tapasztalataikról a térség polgármestereinek titkárságára szíveskedjenek tájékoztatást adni.

Segítő közreműködésüket köszönjük.

 

Tisztelettel:

A Homokháti Kistérség Társulási Tanácsa

 

 

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Nincs új esemény

Partnerek

 

AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁSHOZ HOZZÁFÉRÉS BIZTOSÍTÁSA RUZSA, ÖTTÖMÖS ÉS ZÁKÁNYSZÉK TELEPÜLÉSEKEN (EFOP-3.7.3-16-2017-00203) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loader

Látogatók

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi